Comunitat autònoma

De Uiquipèdia
(S'ha redirigit des de Comunitat Autònoma)
Direccions ràpides: navegació, Busca
Comunitats autònomes d'Espanya.

Una comunitat autònoma és una entitat territorial que, dins de l'ordenament constitucional d'Espanya, està dotada d'autonomia llegislativa i competències eixecutives, aixina com de la facultat d'administrar-se per mig dels seus propis representants.

Segons la constitució n'hi han 16 comunitats autònomes i 2 ciutats autònomes en l'estat espanyol fetes per a l'organisació i respecte a les diferents nacionalitats que formen l'estat.

Actualment, segons els estatuts, les comunitats autònomes que son considerades nacionalitats son:

Encara aixina les comunitats autònomes no respecten del tot les nacionalitats espanyoles com per eixemple la divisió de Castella en les comunitats autònomes de Cantàbria, Castella i Lleó, Madrit, Castella la Mancha, La Rioja i segons qui opine, Múrcia.

Al mateix temps, Lleó, va ser inclosa en la mateixa comunitat que un tros de Castella formant Castella i Lleó. La regió lleonesa, comunament denominà País Lleonés es constituïx a partir de l'antic Regne de Lleó excloent Astúries i n'hi han diversos moviments per l'independència autonòmica d'esta regió de les Castelles.

Les comunitats autònomes que conformen Espanya son:

I les ciutats autònomes, situades en el continent africà, son:


[edita] Vore

Comunitats autònomes d'Espanya · 750px-Flag of Spain svg.png
Galícia · Principat d'Astúries · Cantàbria · País Vasc · Navarra · Aragó · Catalunya · Comunitat Valenciana · Regió de Múrcia · Andalusia · Castella-La Mancha · Extremadura · Comunitat de Madrit · Castella i Lleó · La Rioja · Illes Balears · Illes Canàries · Ceuta · Melilla
Ferramentes de l'usuari
Espais de noms

Variants
Accions
Navegació
Ferramentes