Girafa

De Uiquipèdia
Saltar a: navegació, buscar
Girafa

Girafa.jpg

Estat de conservació

[[Archiu:{{{status}}}|250px]]

Classificació científica
Regne Animalia
Filo Chordata
Classe Mammalia
Orde Artiodactyla
Família Giraffidae
Gènero Giraffa
Espècie G. camelopardalis
Linnaeus, 1758
Distribució

Giraffa camelopardalis distribution.svg
Distribució de les disferents subespècies de Girafa

La girafa, del àrap zurâfah, (Giraffa camelopardalis) és una espècie de mamífer remugant de la família Giraffidae, oriünt del continent africà i característic per la seua altura, que no és superada per cap atre animal terrestre. Pot alcançar una alçaria de 5,8 metros i un pes que varia entre els 750 i els 1600 kg.[1]

Té les potes i el coll molt llarcs, la qual cosa li permet aplegar a zones inaccessibles per a uns atres animals que es troben en terra.

Usa la llengua per a agarrar les fulles, que arranca de les branques en les dents. Posseïx de dos a cinc banyes recobertes de pell i pelage. La pell del seu cos pot presentar diverses classes d'estampat.

El seu estat de conservació se considera com de preocupació menor.[2]

Referències[editar]

  1. Hanák, V. y Mazák, V. (1991). Enciclopedia de los Animales, Mamíferos de todo el Mundo, Susaeta. ISBN 84-305-1967-X.
  2. Fennessy, J. & Brown, D. 2010. Giraffa camelopardalis. The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2. <www.iucnredlist.org>. Consultat el 5 d'abril de 2015.

Enllaços externs[editar]

Commons