Identitat Regne de Valéncia

De Uiquipèdia, la Wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Identitat Regne de Valéncia (IRV)
LogoIRV.png
President Miquel Saragossà
Líder {{{líder}}}
Portaveu {{{portaveu}}}
Fundació 6 de Juliol del 2000
Dissolució {{{dissolució}}}
Sèu Carrer Moratin 14 (Valéncia)
Ideologia política progressisme, autonomisme i valencianisme
Afiliació internacional
Partits que la componen {{{partits}}}
Web http://www.irv-val.es

Identitat Regne de Valéncia (IRV) es definix com un partit polític autonomiste, democràtic, participatiu, plural i de caràcter progressiste i valencianiste. El partit fon fundat en la ciutat de Valéncia el 6 de juliol l'any 2000 per dissidents d'Unió Valenciana i Iniciativa de Progrés de la Comunitat Valenciana.

En l'any 2004 Identitat Regne de Valéncia fon l'únic partit valencianiste que es presentà a les Eleccions Generals quedant com la dècima força política de la Comunitat Valenciana. IRV s'integrà a principis de 2005 en Coalició Valenciana, partit que acabaria deixant el 19 d'abril de 2007 per a presentar-se a les eleccions autonòmiques i municipals en coalició junt a Unió Valenciana i Los Verdes Ecopacifistas. Dita coalició obtindria 22.615 vots (0'9%).

El seu president i cap de llista per al senat per la circumscripció de Valéncia és Miquel Saragossà, expresident de L’associació d’amics de Vicente González Lizondo i ex vicepresident de Coalició Valenciana.

El seu programa es centra en la defensa del valencià genuí representat en les Normes d'El Puig, la potenciació de les infraestructures en el Regne de Valéncia, la millora i efectiva protecció de l'agricultura, peixca i ganaderia del Regne de Valéncia, l'arribada del AVE, el transvasament del Ebre i en potenciar les senyes d’identitat valencianes.


Joventuts[editar]

El partit conta en una secció jovenil, Jovens Valencianistes d'Identitat Regne de Valéncia. En els últims mesos han realisat varis comunicats demanant la creació d'una plataforma política de cara al futur entre els diferents partits valencianistes.

A diferència d'IRV, les seues joventuts se declaren obertament nacionalistes.

Organisació[editar]

President[editar]

Miquel Saragossà i Muños

Vicepresident[editar]

Eugeni Curiel Sierra

Secretari General[editar]

Artur Melego i Suay

Enllaços externs[editar]