Ricart Pérez Casado

De Uiquipèdia, la Wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar

Ricart Pérez Casat (Valéncia, 27 d'octubre de 1945) és un economiste i polític de la Comunitat Valenciana.

Va estudiar Ciències Econòmiques en l'Universitat de Barcelona, llicenciant-se en Ciències Polítiques i Sociologia en l'Universitat Complutense de Madrid en 1976. Va colaborar en les revistes Valencia-fruits , Gorg i Serra d'Or . En 2000 es va doctorar en Història per l'Universitat de Valéncia. En 1965 fon un dels fundadors del Partit Socialiste Valencià (PSV).

En 1979 fon nomenat alcalde de Valéncia pel PSPV-PSOE despuix de la crisis que va culminar en l'expulsió del partit i de l'alcaldia del llavors alcalde Fernando Martínez Castellà. En les eleccions municipals de 1983 i de les 1987 fon el candidat més votat i fon reelegit com a alcalde, càrrec que va ocupar fins a la seua dimissió en 1988, fruit de la seua oposició a la política municipal del seu partit (fon succeït per la també socialiste Clementina Ródenas). Durant el seu periodo com a alcalde fon president del Comité Espanyol de la Federació Mundial de Ciutats (1979-1982) i vicepresident del Consell Europeu de Municipis i regions (1983).

Després de la seua dimisió es va dedicar al sector privat com a vicepresident de Bancaixa i vocal de la Autoritat Portuària de Valéncia, fins que entre abril i juliol de 1996 fon nomenat administrador de la Unió Europea per a la ciutat de Mostar (Bosniana-Hercegovina), on va preparar i va supervisar les eleccions municipals.

En les eleccions generals de 2000 va formar part de la candidatura del PSOE per Valéncia sent triat diputat. Entre 2004 i 2005 fon president de la Comissió Delegada del Institut Europeu del Mediterrani, nomenat per la Generalitat de Catalunya. Al febrer del 2005 fon designat membre del consell d'administració de Cartera de Participacions Empresarials, la corporació industrial de les caixes d'aforros valencianes Bancaixa i la CAM, a proposta del PSOE. A mijan d'eixe mateix any fon nomenat Comissionat del Govern d'Espanya per a la Copa Amèrica de vela. En 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Obres[editar]

Enllaços externs[editar]Predecessor:
Fernando Martínez Castellà
Alcalde de Valéncia
1979 - 1989
Successor:
Clementina Ródenas

Plantilla:Fi taula