Tarragona

De Uiquipèdia
Saltar a: navegació, buscar

Tarragona és una ciutat i municipi català, capital de la província del mateix nom, situada en la comarca del Tarragonés (també es la capital) a la vora del Mar Mediterràneu.

La seua població es de 155.536 habitants (2009), en una superfície de 65,91 km² i una densitat de 2.359,82 habitants/km². Es el terme municipal més gran i mes poblat de la seua comarca.

Geografia[editar]

La ciutat de Tarragona està situada a la vora del mar Mediterràneu, a 68 metros d'altura sobre el mar i a una distancia de 100 km de Barcelona, la capital de Catalunya.

En el terme municipal de Tarragona s'inclouen els llocs de L'Arrabassada i la Savinosa, Bonavista, Els Boscos de Tarragona, Cala Romana, La Campsa, La Canonja, Ferran, Monnars, Els Montgons, L'Oliva, Les Pinedes, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Tamarit i Torreforta.

Demografia[editar]

En el cens de 1857 incorpora Monnars, Boella, Ferran, Masricard i Torell; en 1950, Tamarit de Mar; i en 1965, la Canonja.

Enllaços externs[editar]


 
Capitals de província d'Espanya
Albacete · Alacant · Almeria · Àvila · Badajoz · Barcelona · Bilbao · Burgos · Càceres · Cadis · Castelló de la Plana · Ciudad Real · Córdova · Conca · Girona · Granada · Guadalajara · Huelva · Jaén · La Corunya · Lleida · Las Palmas de Gran Canària · Lleó · Logronyo · Lugo · Madrit · Màlaga · Múrcia · Orense · Paléncia · Palma · Pamplona · Pontevedra · Salamanca · Santa Cruz de Tenerife · Santander · Sant Sebastià · Saragossa· Segòvia · Sevilla · Sòria · Tarragona · Terol · Toledo · Osca · Oviedo · Valéncia · Valladolit · Vitòria · Zamora